CategoriesTipuri de prastii

Prastie de nadire

nadeste cu prastie

În acest moment nu găsești pe piață o praștie de nădire bună, pentru că este greu de făcut și ar costa prea mult. Nouă ne-a luat cam doi ani să scoatem pe piață o praștie de nădire care să își facă treaba.

Praștia de nădire e o praștie clasică, dar mai mare, ca să poți lansa bulgări de nadă. Aparent nu este mare inginerie. Și totuși în comerț nu găsești nici cu bani mulți o praștie de nădire eficientă.

Suntem specializați în prăștii clasice, de tir sportiv și folosim cele mai bune materiale. Am zis că e floare la ureche și trebuie să ne apucăm să facem și noi prăștii de nădire. O sarcină aparent atât de simplă, mai ales că avem și pescari în echipă. … De abia după doi ani am avut curajul să scoatem oficial o praștie de nădire pentru care să garantăm că va lansa corespunzător bulgării de nadă.

Dumnezeu i-a binecuvântat și Dumnezeu le-a zis: “Creșteti, înmulțiți-vă, umpleți pământul și supuneți-l; și stăpâniți peste peștii mării, peste păsările cerului și peste orice viețuitoare care se mișcă pe pământ.”

Caracteristicile unei prăștii de nădire

Cadrul praștiei de nădire este mai mare, pentru că proiectilele sunt mai mari, respectiv bulgări de nadă.

Praștia de nădire e o praștie mare și crăcănată, așa o recunoști cel mai ușor. 

Pentru praștia de nădire se folosesc numai tuburi de cauciuc ( garouri ). Nu am văzut niciodată prăștii de nădire cu benzi plate de latex. 

E și o discuție interesantă privind lungimea benzilor. Ideal este ca lansarea să se facă cu benzi cât mai lungi. Să fie o amplitudine mare. Dacă se lansează cu viteza prea mare, bulgărele de nadă se poate sfărâma, și nu vrem asta.

Aici este treaba mai complicată.

Coșulețul ideal de nădire la o praștie de acest gen trebuie să aibă următoarele caracteristici:

  • Să cuprindă bulgărele fără să îl strângă
  • Să fie ușor
  • Să elibereze rapid bulgărele în momentul lansării
  • Să aibă dimensiuni cât mai mici posibil, ca să nu acționeze ca o parașută care se deschide și să pună frână.
  • Să nu fie dintr-un material sintetic care să impregneze nada cu un miros ciudat care să alunge peștele

Greu tare 🙂

Poziția de tragere este cea a unui arcaș care trimite săgeata la distanță foarte mare. Lansarea se face în sus, la 45 de grade.

Corpul stă perpendicular cu ținta, pentru a da posibilitatea ca mâna care trage coșulețul să meargă cât mai în spate, pentru o lansare din lung.

Țintirea cu o praștie de nădire se face foarte ușor, pentru că vei trage aproximativ în același ochi de apă, nu într-o țintă mică.

Criptonita afacerii? - Facem prăștiile prea bine și nu se mai strică :))

Conversația integrală de pe Messenger

29 August 2019, 21:56

Petru B: – Cum pot comanda o praștie? Ce garanție oferiți la aceste prăștii?

Prăștii Profesionale (Danel): -Se poate comanda telefonic sau on-line. Garanția este standard de 24 de luni, la cadrul praștiei.

Petru: – Vă rog să-mi spuneți ce preț are.

 

16 August 2021, 14:31

Petru: – Am această praștie de la d-tră, de un an și de care sunt foarte mulțumit.

Ieri când unui prieten i s-a rupt pentru a doua oară anul acesta praștia cumpărată de la un magazin cu articole de pescuit, am vrut să vă mulțumesc pentru calitatea produselor pe care le face atelierul d-tră!

Danel: – 😂 Vă mulțumesc.

Petru: – Eu vă mulțumesc!

 

17:13 (August 2022)

Petru: – A mai trecut un an și, fără nici-o intervenție, merge ca în prima zi. Vă mulțumesc și vă felicit pentru treaba bună pe care o faceți!

Danel: – 😅 Deci din August 2019. Înseamnă totuși că aveți și grijă, nu o lăsați în soare. Eu o să folosesc conversația noastră să îmi fac reclamă.

Petru: – Cu drag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *