CategoriesImperiul leilor - Afaceri cu prăștii

Afaceri de succes cu prăștii

S-au vândut prăștii și înainte să intrăm noi pe piață și se vor vinde și după.  Prezentăm mai jos genul de afacere strict comercială, “dă lovitura și fugi”. Adică avem un produs cu potențial de vânzare, slab calitativ, care va fi împins cu reclamă.  E un principiu care se aplică la foarte multe produse, în epoca consumerismului.

{ produse și idei de cadouri pentru bărbați  –  www.cadouribarbati.ro }

Foarte puțini oameni vor citi aceste articole și foarte mulți vor continua sa fie induși în eroare sau înșelați pe față ca să cumpere prăștii care nu corespund descrierii sau chiar au probleme. O reclamă bine făcută, un preț foarte mic, o momeală frumos colorată, vor atrage clientul ca fluturele la lumânare. Din fericire nu te vei arde decât cu prețul unei prăștii, inclusiv costul transportului. 

Mi-au trecut prin mână mult peste 10.000 de prăștii, sunt o autoritate în domeniul producerii și comericializării prăștiilor. Asta înseamnă că “miros” imediat marfa “stricată”. Banii tăi sunt munciți cu greu și vei avea un gust amar dacă te-ai bucurat ca un copil când ai văzut o reclamă frumoasă și ochioasă la o praștie și tu primești o porcărie de praștie care nu te poți folosi. Așa că ascultă sfatul expertului. 🙂

 Dacă vindeți ceva aproapelui vostru sau dacă cumpărați ceva de la aproapele vostru, niciunul din voi să nu înșele pe fratele lui. Niciunul din voi să nu înșele deci pe aproapele lui, și să te temi de Dumnezeul tău; caci Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru. 

Ca să generalizăm, afacere înseamnă să cumperi ieftin și să vinzi mai scump. Ca să particularizăm, este super afacere să cumperi cu un leu o prastie dintr-o țară îndepărtată și să o vinzi cu 10 lei. Nu este absolut nimic în neregulă cu acest lucru. Orice intermediar are cheltuieli pe care trebuie să le acopere. Problema este când se face o reclamă înșelătoare și clientul e sigur că o să primească o praștie de mare putere și precizie, din metal, cu laser, lansator de grenade și cine știe câte și mai câte, și în colet este o panaramă de praștie cu benzi care se rup la prima tragere ( asta în cazul în care nu se rupe chiar praștia).

Trebuie să fim onești și să înțelegem că există o concurență mare pe o piață destul de mică. Acest lucru împinge cu disperare firmele sau vânzătorii la negru să practice un marketing înșelător. Minciuna este totuși minciună oricât ai încerca să coafezi aparențele, iar rezultatul este înșelarea clientului, adică o hoție mai finuță. Acest lucru nu se aplică numai la prăștii.

Poți vinde orice (orice lucru legal) dar teoretic ai obligația să informezi corect corect: “Vindem pănărămi de prăștii la preț mare. Cine mai dorește, cine mai poftește. Nu vă înghesuiți oameni, buni, este pentru toată lumea.” (Mi-am imaginat ca o scenă din Las Fierbinți)  🙂

Vei zice: ” Sigur ai făcut și tu mici înșelăciuni, că nu se poate altfel”. Ei bine, am alte păcate, dar nu pe acesta. Îți sunt recunoscător că ai ales o praștie de la noi, acordându-ne încredere și banii tăi. Nu am putea să te înșelăm cu o praștie care nu funcționează. Sigur că neintenționat au fost cazuri în care departamentul de logistică a mai încurcat comenzi sau am avut prăștii cu defecte sau alte probleme, însă în momentul în care am fost notificați, am reparat totul pe cheltuiala noastră. Aceasta este educația pe care o impun în firmă. 

În cei aproximativ 10 ani de când ne ocupăm de prăștii, am identificat mai multe scamatorii comerciale, pe care le vom prezenta obiectiv. Sunt și prăștii rezonabile, de care te poți folosi. Fiecare caz are particularitățile lui.

 

Prima vedetă: Praștie puternică de vânătoare design camuflaj inserție metalică mâner aliaj haluminiu echipată cu 6 elastice supraviețuire în caz de invazie extraterestră sau atac zombie ...

Când am intrat noi pe piața prăștiilor această praștie era cea mai vândută. Frumușică la prima vedere, mâner camuflaj, câte 3 tuburi pe fiecare parte. Afară vopsit gardul, înăuntru leopardul (leopraștia). 

Pot depăși faptul că tuburile vin gata îmbătrânite și se rup repede din cauza marginilor tăioase. Însă noi am primit mai multe notificări de la persoane cărora li s-a rupt furca și i-a lovit. Este un produs care prezintă pericol iminent pentru utilizator, de aceea am fost mai dur. 

Poți să ai norocul totuși să te folosești de ea, dacă tuburile elastice nu sunt prea vechi. Românul se descurcă săracul cu ce praștie are, de nevoie. 

Review-uri reale eMAG

Avem și mai multe, dar cam asta este ideea cu prăștiuța asta. E o afacere bună, pentru că iei o sacoșă de rafie de prăștii eftineală, dintr-o țară îndepărtată, apoi o vinzi cu tupeu conaționalilor. Banu’ să iasă. Până se mărită le trece, dacă se lovesc. 

“Găurile unde se fixează tuburile au marginile foarte taioase, care rup elasticul după primele utilizări.”

“Praștie complet din plastic…. Unde-i corpul metalic? Ce am primit nici măcar nu seamănă cu ce e descris.”

“Am tras de două ori și dintr-un un cordon a ieșit bila, iar după ce am pus alt opritor am mai tras de câteva ori și alt cordon s-a rupt.”

“Am tras de  20 de ori cu ea și s-a rupt o furcă și mi-a sărit în mână. Mi-a crăpat o unghie în 2 și mi-a zdrobit ușor degetul.”

Putem numi această praștie "Ruleta rusească", pentru că sunt șanse destul de mari să se rupă și să lovească utilizatorul.

Vedeta numărul 2: Praștie lemn hand made vintage, corzi puternice, elastic dublu, vânătoare de elefanți, bla bla bla ...

Măcar cadrul praștiei nu se va rupe pentru că se vor rupe înainte benzile sau tuburile. Cu puțin noroc ai la dispoziție aproximativ 100 de lansări, dar să nu îți întinzi norocul întinzând prea tare coarda, că se rupe. Te-ai prins? 😂

Avem de a face cu prăștii inofensive și inutile, aduse dintr-o țară îndepărtată, la un preț foarte mic. Le întâlnești de obicei de vânzare pe la tarabe, bâlciuri, parcări zone turistice, souveniruri din stațiuni …

Dacă te roagă copilul să îi cumperi o praștie și nu prea vrei să o folosească, cumpără cu încredere acest tip de praștie. Caută cea mai ieftină variantă de praștie, că e tot aia. Și stai cu ochii pe el.

A 3-a vedetă: Praștie profesională cu sistem ochire, cu laser și boloboc culisant, lansator de grenade și baionetă, bate cuie, spală rufe, ace brice și carice

Reclama e sufletul comerțului

Acest model de praștie este cel mai recent apărut și are parte de o reclamă agresivă dar eficientă.

Când auzi alăturarea cuvintelor praștie + laser, ar trebui să sune ciudat și amuzant. Dar totuși e ceva irezistibil care te face să cumperi porcăria, ca să te convingi singur.

Banul e dat, regretele sunt tardive,trebuie să accepți faptul că ai fost fraierit cu o praștie jucărie de copii care nu funcționează. 

Am uitat să zic că e o afacere foarte bună să cumperi ieftin un sac de prăștii cu laser, dintr-o țară îndepărtată, și apoi să faci un promo pe Facebook sau alte platforme.

Nu e neaparat o praștie rea, ergonomia este foarte bună. Avem și noi un produs similar, adus tot de la frații de pe continentul vecin cu Europa. 

BINE DE ȘTIUT

1. Laserul de pe praștie este un punct de lumină roșie și nu va tăia ținta ca o rază laser din filme.

2. Punctul roșu nu te va ajuta prea mult să țintești cu praștia. Știu că e șocant să auzi asta. 🙂

Review-uri pe bune de pe eMAG

“La a 5-a bila trasă, s-a rupt praștia, nu elasticul! ” ( review-ul e și cu poze )

Dupa 3 zile s a rupt, e de plastic”

“Nu este bună de nimic. Laserul nu se poate regla iar elasticele sunt foarte slabe. După câteva trageri sau rupt. Nu recomand. Foarte proastă calitate.”

“Foarte dezamăgit de acestă praștie și firma care o vinde. După prima tragere s-a rupt și nu acceptă returnarea produsului. “

“Este un produs de foarte proastă calitate!!! Aș avea eu niște cuvinte pt. producător cât și pt. comerciant, însă nu va mai fi publicat acest review”

“Praștia m-a dezamăgit din punct de vedere al calității materialelor și rezistenței. Laserul nu are dispozitivul de fixare complet, deci este nefuncțional. Suportul de bile din piele este foarte mic, materialul s-a crăpat și rupt după câteva utilizări. Preț prea mare pentru o calitate precară.”

Laser-ul pe praștie este momeala (bomboana de pe colivă) cu care sunt prinși clienții în plasă. Simplu și eficient. Apoi urmează tehnici prin care returul este refuzat. Urât, dar funcționează. 

Preferata mea: Praștie rezistentă metal, suport antebraț (după caz) mâner antiderapant

Ideea nu este rea. Praștia este copiată după celebra praștie Barnett, cu tuburi care intră pe niște opritoare de plastic. Probabil cel mai rapid și simplu mod de a pune tuburi elastice pe o praștie. 

A fost cea mai vândută praștie panaramă și în mod sigur istoria ei încă nu s-a încheiat, am încredere în asta.

Este o praștie de care mă leagă amintiri. Am cumpărat și eu acum foarte muuulți ani, din parcare de la tarabe de la Cheile Bicazului și am tras cu pietre în apă. Ce vremuri…

Este o praștie care ar putea fi foarte bună dacă nu ar fi foarte proastă. Zdrăngăne totul în ea, cauciucurile sunt vai de mama lor. Totuși te poți folosi de ea și nu îți lasă chiar un gust amar.

 

Praștia este reprodusă pe scară largă într-o țară foarte îndepărtată și adusă cu vaporul și la noi.  

Mie personal îmi place și cred că are un număr prea mare de review-uri negative. Merită mititica, e drept. Dar mai cu milă.

Am găsit și poza de la Cheile Bicazului și apare și praștia în poză. Mă doare inima că o să pun câteva review-uri făcute de cei care au cumpărat-o. E prima praștie cumpărată.  Prima praștie nu se uită. 🙂

REVIEW-uri pe bune:

” Am comandat, am primit, am vrut sa încerc praștia dar s-a rupt bucata de piele din prima întindere. “

” Am folosit-o 2-3 zile și după s-a rupt partea de piele “

” Nu recomand, s-a rupt după 10 utilizări “

” Nașpa rău. După o zi deja s-au rupt șuruburile din mâner și nu mai pot să le prind din cauză că s-a tocit filetul. “

1. Serios vorbind, poți începe prudent cu o praștie ieftină și vezi dacă îți place acest sport, dacă ai înclinații. Riscul e că dacă se rupe te vei descuraja și vei renunța.

2. Dacă vrei o praștie bună va trebui să investești puțin mai mult, nu cu mult mai mult. Ne poți cere sfatul. 

Asta e praștia pe care mi-a făcut-o acum 20 de ani tatăl meu, în 5 minute și funcționează foarte bine.

Trasul cu praștia este o plăcere și o bucurie, indiferent de vârstă.

Acum când totul este supertehnologizat, oamenii au nevoie să se oprească puțin și să se bucure de o activitate simplă, nesolicitantă, care să îi smulgă puțin din fața ecranului.

Trasul cu praștia dezvoltă la copii abilități motorii foarte folositoare mai târziu. Adică o să fie mai îndemânatic și îi crește încrederea în puterile proprii. Dă-i ochelari de protecție, stai cu el puțin și apoi dă-i voie să aibă amintirile lui din copilărie.

Ai o curte unde poti amenaja o tintă? Organizează concursuri de tir cu praștia fără să clipești. Distracția e garantată. 

 

Să ne mai descrețim frunțile, tot cu prăștii

Lecții utile pe care ni le dă comerciantul:

Nu folosi praștia, după ce ai cumpărat-o.

Dacă ai folosit praștia și s-au rupt benzile sau cadrul, e din cauza ta, că nu te pricepi.

La banii ăștia doar nu credeai că o să funcționeze. Din nou vina ta.

Dacă bagi într-un balon mai mult aer decât rezistă, acesta se va sparge.

Ca să fiu sincer, am și eu niște texte de mă sperii uneori ce zace în mine, când trebuie să vând praștia. Încerc să evit vrăjeala ieftină pe cât posibil. Nu sunt sigur că îmi iese tot timpul. Am recunoscut, sper că sunt măcar pe jumătate iertat. 🙂

Dacă ți-a plăcut articolul, îți recomand să citești și articolul “Etica în afacerea cu prăștii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *